fb.com/Brightstorming

Ons verhaal

Brightstorming is een product van het Rotterdamse innovatiebureau HatRabbits.

In 2014 besluiten de broers Jeroen en René de Ruijter om samen een bedrijf te beginnen met als doel om de wereld te laten zien dat iedereen creatief is. De missie: bedrijven helpen om de creativiteit van medewerkers naar boven te halen en te vergroten. Onder het motto; ‘We’ll show you how to pull a rabbit out of a hat’, starten de broers HatRabbits.

Jeroen & Rene

Wat begint met het verzorgen van trainingen en workshops op het gebied van ‘zakelijke creativiteit’, ontwikkelt zich tot een innovatiebureau dat zich bezighoudt met het gehele proces rondom het ‘creatief oplossen van problemen’. Van het organiseren en faciliteren van creatieve co-creatie sessies, tot conceptontwikkeling, prototyping en het testen van aannames.

HatRabbits ontwikkeld een eigen werkwijze en werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers in verschillende branches. Van gemeentes en ministeries tot banken en consultancybureaus, en van de bouw tot de zorg.

Hierboven een korte video-impressie van onze werkwijze.

2016: de start van Brightstorming
In 2016 krijgen de broers de behoefte om ook zelf als innovatiebureau een innovatie op de markt te brengen. “Wat als we onszelf als brainstorm-facilitators zouden automatiseren? Wat als we software bouwen die iedereen kan helpen om out-of-the-box te denken?”

Na een energieke brainstorm op wat bierviltjes in de kroeg, krijgt het idee al snel vorm in de eerste ruwe schetsen en ontwerpen. De jongens zien potentie en bouwen in een weekend een eerste prototype van een digitale brainstormfacilitator.

Na een periode van testen en feedback verzamelen lanceren de broers midden 2016 de eerste versie van Brightstorming.

2018: Brightstorming 2.0
Na een periode van continu testen met gebruikers en het uitrollen van kleinere updates, lanceert HatRabbits eind 2018 een volledig verbeterde versie van Brightstorming.

In de vernieuwde versie van Brightstorming is het o.a. mogelijk voor gebruikers om hun ideeën direct in te voeren op hun eigen device (smartphone, tablet, laptop). Hiernaast behoren ook Engelstalige sessies inmiddels tot de mogelijkheden.

Uiteraard zijn we altijd bezig om samen met onze klanten het product nóg beter te maken.

Zelf proberen?
Ben je benieuwd of Brightstorming iets is voor jouw organisatie? Vraag dan nu een demo aan.

Wil je met ons samenwerken?

Bel ons op:
Stuur ons een e-mail:

Scheepmakershaven 59, 3011 VD Rotterdam | kvk: 84817275 | btw: NL863387792B01 | 010 30 70 534 | mail@brightstorming.com